Alimlər: yeməyin dadı ətraf şəraitdən asılıdır
Kornell Universitetinin alimləri araşdırma apardıqdan sonra bildiriblər ki, yeməyin dadı insanı əhatə edən şəraitdən asılıdır. Yeməyin birbaşa bişirildiyi yer istehlakçıların qavramasında əks olunur.
Elmi əməkdaşlar yeməyin dadı ilə onun verildiyi yer arasındakı əlaqəni müəyyən etmək üçün təcrübə aparıblar. Müşahidələrdə 50 könüllü iştirak etmişdi, onara virtual reallıq şlemi geyindirmişdilər. Sınaqdan keçirilənlər göy kifli eyni pendir yeməli idilər. Bir qrup insan parkda qırmızı skamyada “oturmuşdu”, digəri isə Kornella pəyəsində idi.
İştirakçılar eyni pendir yeməklərindən xəbərsiz idilər. Pəyəni ziyarət edən könüllülər məhsulun kəskinliyini parkda oturanlardan daha çox qiymətləndirirdilər. Alimlərin fikrincə, insanlarda dad qavraması təkcə iybilmə və qida reseptorlarından deyil, həm də sensorlardan asılıdır.
Mənbə: Oane.ws
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət