Dünyanın müxtəlif ölkələrinin 8 ən məşhur deserti
Dünyanın hər bir ölkəsinin özünəməxsus şirniyyatı var. Onlardan bəzisi ağız dadımıza uyğun olsa da, bəzisini heç bəyənmirik.
Milli.Az dünyanın 8 məşhur desertini təqdim edir:
Vaqasi - Yaponiya
Yaponiyanın milli şirniyyatı olan Vaqasi avropalılara heç də şirin görünməyə bilər. Onu düyü pastasından və şəkərdən hazırlayırlar. İçərisinə isə paxla və şokolad əlavə edilir.
Gülab camun - Hindistan
"Qızıl gül ətirli qaymaq" - şirniyyatın adı tərcümədə bu cür səslənir. Deserti ölkənin hər bir vətəndaşı sevir. Quru südə, qovrulmuş un tökülür və yumru kürə formasında qızardılır və şərbətə atılır.
Alfahor - Argentina
Müasir dövrün ən məşhur şirniyyatıdır. Alfahor şəkərli-vanilli peçenyedir. Ona qatılaşdırılmış süd, cem və ya karamel vurulur.
Vaflili borucuklar - Norveç
Ad günlərində və Yeni ildə ancaq bu şirniyyat hazırlanır. Yerli camaat onu hazır alıb içərisinə istədikləri növ krem yığırlar.
Umm Əli - Misir
Bunu hazırlamaq çətin deyil. Çoxları onu isti pudinqlə müqayisə edirlər. Bir boşqaba çörək, üstünə istədiyiniz çərəzdən tökün. üstünə şəkər tozu səpib, qaymaq tökün.
Çe - Vyetnam
Vyetnam mətbəxi çoxlarının xoşuna gəlməyə bilər. Bu desert şorba ilə jeleyə bənzəyir.
Prekmurska gibanisa - Sloveniya
Bu, balkan ölkələrinin ən məşhur yeməyidir. XVII-ci əsrdən hazırlanır. Əvvəl şirin deyildi. Onu pendir və keçi südündən hazırlayırdılar. Daha sonra isə onu cem, kəsmik və haşhaşla hazırlayırlar.
Zarda - Pakistan
Bir çox şərq ölkələrində ətli plova xüsusi diqqət edilir. Pakistanda isə şirin plov daha məşhurdur. Burada düyü süd, şəkər tozu və çərəzlərlə hazırlanır.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət