Tərkibində isə süddən 25 dəfə çox kalsium, spanaqdan 15 dəfə çox dəmir var
Havayı olduğu üçün, reklam olunmur və heç kim bilmir - Tərkibində isə süddən 25 dəfə çox kalsium, spanaqdan 15 dəfə çox dəmir var
Şəkər xəstəliyinə faydası ağlasığmaz dərəcədədir.
Tut yarpağı ən az tut meyvəsi qədər səhiyyə sahəsində mühüm faydaları mövcuddur. Tut yarpaqlarını qaynadılıb əldə edilən çay bir çox xəstəliyin müalicəsində istifadə edilir.
AzadQadin.az tut yarpağının inanılmaz faydalarını təqdim edir.
Qızdırma əleyhinə təsiri var
Tut yarpaqlarından hazırlanan çay temperaturu aşağı salır.
Tut yarpağı çayı sidikqovucu təsiri sayəsində bədəndəki şişi (ödəm) azaldır.
Tut yarpağının çayı qanda şəkər səviyyəsini tarazlaşdırmağa kömək edir.
Tut yarpağı ürək xəstəliklərinin yaranmasının qarşısını alır. Bunun üçün tut yarpaqlarını, yemişan çiçəkləri ilə birlikdə qaynadıb suyunu içmək lazımdır.
Boğaz ağrısı və bronxitin müalicəsi üçün səhər və axşam yeməyindən əvvəl ac qarına tut yarpağı içmək təklif edilir.
Tut yarpağı qaraciyəri təmizləyir.
Tut yarpağı uzun illərdir ki, ekzema xəstəliyinin müalicəsində istifadə olunur və effektli nəticələr əldə edilir.
Tut yarpağı bədəndəki sərbəst radikalların inkişafına mane olur. Beləliklə də tərkibindəki antioksidantlar dərinin qocalma prosesini ləngidir.
Tut yarpağı çayı ağrıkəsici təsirə malikdir.
Tut Yarpağı Çayı Necə Hazırlanır?
Ərzaqlar:
2 yemək qaşığı qurudulmuş tut yarpağı
1 litr su
Hazırlanması: 1 litr qaynamış n suyun içərisində 2 yemək qaşığı qurudulmuş tut yarpağı atın. Bu şəkildə təxminən 2 saat dəmə qoyulur.
Tədbiqi: Dəmləmə prosesi bitdikdən sonra çayınızı süzün və gün ərzində bu çayı fasilələrlə için. Xüsusilə yeməklərdən əvvəl içiləndə daha çox fayda verir.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət