Dərc edildi: Baxış sayı: 1563
Cənubi Koreya və Almaniyada təhlükəli virusdan ölüm nisbətinin daha aşağı olduğuna diqqət çəkiblər.
Alimlər: turşudulmuş kələm koronavirusla mübarizə aparmağa kömək edir
Ens.az bildirir ki, avropalı alimlər bəzi qida məhsullarının koronavirusa yoluxmuş insanların sağalmasına necə təsir etdiyini aşkar ediblər.
Mütəxəssislər kimçi və turşudulmuş kələmin populyar olduğu Cənubi Koreya və Almaniyada təhlükəli virusdan ölüm nisbətinin daha aşağı olduğuna diqqət çəkiblər. Məlum olub ki, fermentləşdirilmiş süd məhsulları da insan sağlamlığına oxşar təsir göstərir. Bolqarıstanda və Yunanıstanda sakinlər çox qatıq yeyirlər, bu ölkələrdə də insanların yoluxmasında oxşar durum yaşanıb.
Mənbə: volg.mk.ru
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət