Bişirildikdə daha faydalı olan tərəvəzlər
Çiy tərəvəz və meyvələrin bir çox növü sağlamlığımız üçün çox əhəmiyyətlidir.
Metbuat.az-ın Türkiyə mediasına istinadən verdiyi məlumata görə, bəzi çiy olaraq yediyimiz tərəvəzlər bişirildikdə daha faydalı ola bilir.
Pomidor
Pomidor bir meyvə olsa da əksəriyyət insanlar onu bir tərəvəz olaraq qəbul edir. Araşdırmalara görə pomidorun tərkibində stresi azaldan və ürək sağlamlığını qoruyan antioksidan növü mövcuddur. Bişirildikdə bu maddələr daha da çoxalır.
Badımcan
Badımcanı çiy şəkildə yemək həzm sistemi ilə bağlı problemlər yol açır. Bu problemləri yaşamamanız üçün badımcanı bişirin.
İspanaq
Çiy ispanağın tərkibində digər yaşıl yarpaqlı bitkilərdə olduğu kimi asit mövcuddur. İspanaq yüksək temperaturda qaldıqda bu toksinlər parçalanır. Bundan başqa ispanağı isitdikdə A və E vitaminləri qəbul etmiş olarsınız. Buxarda bişirmə qida maddələrini itirmədən ispaanağı bişirmənin ən yaxşı üsuldur.
Yer kökü
Əgər yer kökündən daha çox bəsləyici qida almaq istəsəniz onu buxarda bişirməniz lazım gələcək. yer kökü bişirildikdən sonra daha çox beta kerotini sərbəst buraxır. Beləliklə bədənimizi sağlam görə bilmə, sağlam dəri və güclü immunitet sistemi üçün lazım olan A vitamini ilə təmin edir.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət