Dərc edildi: Baxış sayı: 800
Bu qidaları soyuducuya qoymayın
Gündəlik həyatımızda istifadə etdiyimiz bəzi qidalar soyuducuya qoyulduqda tərkibi dəyişir, bəzi vitaminlər ölür və insan orqanizminə mənfi təsir edir.
Redaktor.az Türkiyə mətbuatına istinadən qidaların saxlanma şəraiti ilə bağlı məlumatları təqdim edir:
Bal, mürəbbə, şokalad
Bu qidalar soyuducuda saxlandıqda orqanik təsirləri itir.
Qəhvə
Soyuducunun soyuq havası və rütubəti qəhvənin dadını dəyişir.
Kartof
Kartofun dadı olduğu mühitə əsasən dəyişir. 1 gündən artıq soyuducuda qalan kartofun görüntüsü dəyişməsə də, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin yaranmasına səbəb olur.
Sarımsaq
Antibakterial təsirə malik olan sarımsaq soyuducuda 2 gün qalarsa, bakteriya yaradır.
Pomidor
Pomidor soyuq havanın təsirindən orqanik təsirini itirir. Qabığı büzüşən pomidor isə həzm sisteminin pozulmasına yol açır.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət