Slimfit
  1. TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Bunları soyuducuya qoyduqda, zəhərə çevrilir

Bunları soyuducuya qoyduqda, zəhərə çevrilir
Sakura

Bunları soyuducuya qoyduqda, zəhərə çevrilir

Adətən hər kəs bütün qidaları soyuducuya qoyur ki, xarab olmasın. Amma bu böyük bir səhvdir, çünki bəzi yeməklər soyuducunun soyuğuna və şəraitinə dözə bilmir və ya əks təsir verə bilir. Soyuducuya qoyulanda bəzi qidaların xəstəliyə səbəb olduğunu bilirdinizmi? Bəs, bu qidalar hansılardır?

 Medicina.az həmin ərzaqları təqdim edir:
 
Şirniyyat
Bal, cem və şokolad kimi şirin qidalar soyuducuda üzvi xüsusiyyətlərini və tərkibini dəyişir.
 
 
 
 
QƏHVƏ
Soyuducunun soyuğu və nəmliyi həm qəhvənin dadını, həm də görünüşünü təhrif edir.
 
 
 
KARTOF
Soyuducuda bir gündən çox qalan kartof köhnəlir, ancaq görünüşünün əvvəlki kimi qaldığından hiss etmək çətin olur. Bişmiş kartofu soyuducuda saxladıqda isə bağırsaq xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
 
 
 
 
SARIMSAQ
Antibakterial təsiri olan sarımsaq 2 gün soyuducuda qaldıqdan sonra bakteriya əmələ gətirir.
 
  
POMİDOR
İllərdir hamının etdiyi səhv pomidorun korlanmaması üçün soyuducuya qoyulmasıdır. Əslində, pomidor soyuducuda yerləşdirildiyi zaman, soyuq havada onun üzvi quruluşu pozulur. Qırışmış pomidor bakteriya əmələ gətirməyə başlayır və istehlak olunan zaman həzm xəstəliklərinə səbəb olur.
 
Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Bir stolda ən çox yemək növü - Çinin Uxan şəhərində yeni il qeyd edərkən stolda fərqli 8146 yemək

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR