Çiy kartofun insan orqanizminə bu faydalarını bilirdinizmi? - Həftədə 3 dəfə yesəniz...
Azərbaycanda bişirilən yeməklərin çoxuna kartofun qatılması xalqımızın bu tərəvəzi çox sevməsinin bir göstəricisidir.
Ölkəmizdə kartofu çiy yemək geniş yayılmasa da, dünyanın bir çox ölkələrində demək olar insanlar hər gün çiy kartof yeyirlər.
Onların qənaətinə görə, çiy kartof qızardılmış kartofdan qat-qat faydalıdır.
Yeniavaz.com saytı çiy kartofun insan orqanizmi üçün faydalarını təqdim edir.
1. Tərkibində A, B, C vitaminləri var.
2. Saç tökülməsinin qarşısını alır.
3. Dərini parlaq edir.
4. Dəmirlə zəngindir.
5. Tərkibində potasium, fosfor var.
6. Mədənizdə yanma varsa, kartof suyu için.
7. Tərkibində maqnezium var.
8. Çiy kartof suyu ürək qan-damar sisteminə xeyirlidir.
9. Qan dövranını yaxşılaşdırır.
10. Qəbizlik və ishalın qarşısını alır.
11. Qaraciyəri təmizləyir.
12. Öd kisəsini təmizləyir.
13. Bağırsağı xərçəngə qarşı qoruyur.
14. Qırmızı qan hüceyrələrini artırır.
15. Kartof suyu revmatizm, oynaq problemlərinə yardım edir.
16. Dilimlərə bölünmüş kartof qırışları açır və gözaltı qaralmaları, torbalanmaları yox edir.
17. Enerji verir.
18. Sinir sisteminə müsbət təsir göstərir.
19. Stresdən qoruyur.
20. Diş və sümükləri gücləndirir.
21. Qrip, soyuqvurma zamanı kartof suyu müsbət təsir göstərir.
22. Kartof suyu arıqlamağa kömək edir.
23. Zəhərlənmə zamanı çiy kartofu balla qarışdırıb içdikdə yaxşı təsir edir.
24. Həzmi yaxşılaşdırır.
25. Çiy kartofu dilimlərə bölüb üzə sürtdükdə dərini yumşaldır, ləkələri təmizləyir, nəmləndirir.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət