Slimfit
  1. MARAQLI

Ərzaq qızardarkən zeytun yağının keyfiyyəti dəyişirmi? - Araşdırma

Ərzaq qızardarkən zeytun yağının keyfiyyəti dəyişirmi? - Araşdırma
Sakura

Ərzaq qızardarkən zeytun yağının keyfiyyəti dəyişirmi? - Araşdırma

İspan və braziliyalı alimlər yemək qızardarkən, zeytun yağının tərkibindəki polifenolların (yağı orqanizm üçün faydalı edən antioksidant birləşmələr – red.) qalıb-qalmadığını müəyyənləşdirmək üçün təcrübə aparıblar.

 “Antioxidants” jurnalına əsasən, eskperiment zamanı alimlər ərzaqları aşağı və yuxarı temperaturda qızardıblar.

 

Məlum olub ki, yağ 120 °C temperaturda polifenollarının 40%-ni, 170 °C-də isə 75%-ni itirib.

“Qızardıldıqdan sonra polifenolların azalmasına baxmayaraq, yağda onların miqdarı hələ də  Aİ standartlarına uyğun səviyyədə qalıb. Bu o deməkdir ki, yağ faydalı xüsusiyyətlərini itirmir”, – deyə məqalənin müəllifi Xullian Lozano-Kastellyon bildirib.

Mənbə: Oxu.az

Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Qartallar böyük lələkləri olan nəhəng quşlardır. Bir qanadından lələyi itirəndə quş digərindən simmetrik şəkildə yerləşmiş lələyi itirir - bu ideal aerodinamikanı saxlamaq üçün lazımdır.

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR