Dərc edildi: Baxış sayı: 846
İranlı alimlərin 12 illik araşdırması: Duzsuz çərəzlər...
Müntəzəm olaraq qəbul edilən duzsuz çərəzlər qan - damar xəstəlikləri zamanı ölüm riskini azaldır.
Axar.az xəbər verir ki, bu barədə məlumatı iranlı alimlərin Avropa Kardioloji Cəmiyyəti yayıb.
Bildirilib ki, həftədə iki dəfə qəbul edilən duzsuz çərəzlər qan-damar xəstəlikləri zamanı ölüm riskini 17 faiz azaldır. Mütəxəssislər 12 il ərzində 35 yaşdan yuxarı 5500 nəfərin bu cür qidalanmasını test etdiklərini qeyd ediblər.
Alimlər sağlamlıq üçün ən yararlı olan çərəzlərin duzsuz və çiy cərəzlər olduğunu vurğulayıblar.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət