Kifləndikdə yeyilə biləcək qidalar
Qidaların kiflənməsi bizə onların artıq istifadəyə yararlı olmadığını göstərir. Amma bəzi qidalar üçün bu qanun keçərli deyil.
Metbuat.az həmin qidaları təqdim edir:
Aldığınız bərk pendirlər kiflənibsə onu atmaq üçün tələsməyin. Bunun yerinə pendirin kiflənən hissələrini kəsib zeytun yağı ilə ovun. Daha sonra təmiz bi salfetə bükün və şüşə qabda saxlayın. Bu prosesi tez-tez təkrar edin. Beləliklə pendirlər daha sağlam qalacaq.
Quru ət
Saxlama müdəti uzandıqca kiflənən quru ət və buna bənzər qidaları qorxmadan yeyə bilərsiniz. Yalnızca kiflənən hissələri kəsib atdıqdan sonra istifadə etmək mümkündür.
Sərt tərəvəzlər
Tərkibində az miqdarda nəm olan yer kökü və kələm kimi tərəvəzlər də istifadəyə yararlı qidalardır. Əgər kifli hissələriçox deyilsə ətrafını 1 santimetr kəsin. Yuduqdan sonra istifadə edə bilərsiniz.
Sərt meyvələr
Eynilə tərəvəzlərdə olduğu kimi sərt meyvələrdə də nəm tərkibi az olduğu üçün istifadə edə bilərsiniz. Kifli hissələri kəsərək istifadəyə yararlı etmək mümkündür. Amma kifli hissələri çoxdursa yeməməyə diqqət edin.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət