Slimfit
  1. TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Kolbasa və sosislərin daha bir təhlükəsi açıqlanıb

Kolbasa və sosislərin daha bir təhlükəsi açıqlanıb
Sakura

Kolbasa və sosislərin daha bir təhlükəsi açıqlanıb

ABŞ-ın Con Hopkins Universitetinin alimləri bildiriblər ki, ət məhsullarının (kolbasa, sosis, ət konservləri və s.) hazırlanmasında istifadə edilən kimyəvi maddələr maniakal sindromu riskini artırır. Bununla bağlı məqalə “Molecular Psychiatry” jurnalında yayımlanıb.

Mütəxəssislər 2007-2017-ci illərdə yaşı 18-65 olan, sağlam və ya psixi xəstəlikdən əziyyət çəkən 1101 insan üzərində araşdırmalar aparıblar. Məlum olub ki, maniakal sindromundan əziyyət çəkən insanlar sağlam şəxslərdən fərqli olaraq, 3,5 dəfə çox ət məhsullarını qəbul edir.

Siçovullar üzərində aparılan ekspertimentlər göstərib ki, ətin konservləşdirilməsi zamanı ona qatılan nitrat iki həftə müddətində heyvanlarda hiperaktivlik yaradır.

 

Mənbə: Sia.az

Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

1 həftədə cəmi 3 fincan pivə kifayətdir ki, beyin 20% zəif işləsin.

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR