Çox vaxt orbitdəki kosmonavtlar çovdar və buğda çörəklərini sifariş edirlər.
Beynəlxalq Kosmik Stansiyada olan kosmonavtlar tezliklə indi orbitdə hazırlana bilməyən buterbrodla özlərini məmnun edə biləcəklər. Məsələ burasındadır ki, stansiyaya göndərilən bir çörəyin ölçüsü bir dişləm üçün kifayətdir: cəmi 4,5 qram ağırlığındadır. Ancaq yaxın gələcəkdə Çörək Sənayesi Elmi Tədqiqat İnstitutu, içlik ilə doldurula bilən yumru və mayasız pide çörəyi hazırlamağı planlaşdırır.
Ens.az bildirir ki, bunu, Rusiya Tədqiqat İnstitutunun direktoru Marina Kostyuçenko qeyd edib : "Bir növ içlik ilə bükülə bilən tartilla tipli kökəyə maraq var və hal- hazırda içliklə doldurula bilən çörək hazırlamaq üzərində işləyirik. Çörəyimiz çox kiçik olduğu üçün ondan buterbrod hazırlamaq mümkün deyil, buna görə də istifadə edilə bilən çörək hazırlayırıq "
Onun sözlərinə görə, çox vaxt orbitdəki kosmonavtlar çovdar və buğda çörəklərini sifariş edirlər. Onları müəyyən qalınlıqdakı istiliyə davamlı polimer lentdən hazırlanmış iki çantaya yığırlar Bu çörəyin bayat olmaması üçün bir az nəm saxlamağa imkan verir.
Mənbə: www.poisknews.ru
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət