Küncütün faydaları
Küncüt bitkisi ümumi olaraq bitki mənşəli bir qidadır. Doyurucu xüsusiyyəti olduqca yüksəkdir. Lifli bir bitki olması səbəbiylə də həzm sistemi üzərində müsbət təsiri vardır. Qəbizlik problemləri üçün istifadə edilə bilər. Bilinən ən əhəmiyyətli təsirlərindən biri də diabet xəstəliyi üzərinədir. Qandakı qlükoza miqdarını nizamlayaraq qan şəkərinin yüksəlməsini əngəlləyir. Yüksək nisbətdə dəmir ehtiva etdiyinə görə, xüsusilə qanazlığı üçün də müalicəedici təsiri vardır.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, tərkibindəki yağ ilə zərərli xolesterolu salaraq bu mövzuda tənzimləyici təsir göstərir. Ürək və damar quruluşu üzərindəki müsbət təsirləri ilə infarkt risklərinə qarşı qoruyucudur. Küncütün faydalarından biri də radiasiyaya, ya da davamlı bənzər şüalara məruz qalaraq işləyənlərə bərpaedici təsir verməsidir. Bu şəxslərin küncüt istehlak etmə vərdişini qazanmaları faydalıdır.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət