Mütəxəssislər açıqlayıblar
Tibb adamları bildirirlər ki, birinci sıxma zeytun yağından istifadə olunduqda məhsulların faydalı xüsusiyyətləri qızartma zamanı da qorunur. Yağın özü də praktik olaraq faydalı xüsusiyyətlərini itirmir.
Dəfələrlə qeyd olunub ki, qidaların termik emalı, məhz qızartma, antioksidanları məhv etmək də daxil olmaqla qidada bir çox faydalı maddələrə mənfi təsir göstərir. Mütəxəssislər, qızartdıqdan sonra birinci sıxma zeytun yağının eyni dərəcədə sağlam olub olmadığını öyrənməyə qərar veriblər.
Aralıq dənizi pəhrizinin əsas komponentlərindən biri olan zeytun yağı həzm sisteminə müsbət təsir göstərir. Zeytun yağının ən faydalı xüsusiyyətlərindən biri bədxassəli şişlərin, xüsusən də döş xərçənginin inkişaf riskini azaldır.
Ancaq öd kisəsi iltihabından əziyyət çəkən insanlar - diqqətli olmalıdırlar: güclü xoleretik təsirinə görə bu yağ xəstəliyi ağırlaşdıra bilər. Kalorisinin çox yüksək olduğunu da unutmamaq lazımdır
Mənbə: vesti-ua.net
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət