İltihab əleyhinədir və məhsulu təzə saxlayır
Məlum olub ki, qida tullantılarından şirin, sağlam və ekoloji şokolad hazırlamaq olar. Amerikalı mütəxəssislər yerfındığı qabıqları,istifadə olunmuş çay yarpaqları və qəhvə cecəyi götürdülər və yüksək antioksidan xüsusiyyətlərinə malik olan desert hazırladılar.
Ens.az xəbər verir ki, Amerika Kimya Cəmiyyətində südlu şokoladı qida tullantıları ilə birləşdirməyi öyrəndilər. Hər şey mütəxəssislərin yerfındığı qabıqlarından qiymətli fenol qatranları almağa çalışması ilə başladı. Onda, bu cür birləşmələrin 15 % -i ehtiva olunur.
Şirniyyat, qoz-fındıq yağı və digər qida məhsulları istehsalçıları tərəfindən ildə minlərlə ton istifadə edilmiş qabıq atılır. Bu, potensial bir qızıl mədənidir, çünki qabıqdakı antioksidanlar çox faydalıdır. İltihab əleyhinədir və məhsulu təzə saxlayır.
Bununla belə, fenollar olduqca acıdır. Tünd şokoladda bir çox təbii fenolik birləşmə var. Buna görə belə bir dadı var. Həm də tünd şokoladda bir çox kakao, az şəkər və yağ var. Süd növlərindən daha sağlam, lakin istehsalı daha bahalı olduqlarına görə.
Alimlər bir uzlaşma tapdılar. Sağlam şokolad hazırlamaq maliyyətini azaltmaq üçün qəhvə unları, çay yarpaqları və qoz qabıqlarından istifadə etdilər. Acılığını azaltmaq üçün fenolik toz müxtəlif nisbətlərdə qida əlavələri ilə qarışdırıldı. Dequstasiya göstərdi ki, hər xidmətdə% 0,9-dan çox fenol nəzərəçarpacaq dərəcədə acı bir dad verir. Ancaq onsuz da% 0.8 hiss olunmur.
Mütəxəssislər fenolik maddələrin belə bir konsentrasiyasına diqqət yetirməyə qərar verdilər. Şokolad xoş ləzzətə və yüksək bioloji aktivliyə malikdir.
Mənbə: menslife.com
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət