Zibilliyə atdığımız soğan qabığının bilmədiyimiz faydaları
Unikal.org xəbər verir ki, əslində soğanın qabığı daha çox faydalıdır. Aparılan təcrübələr soğan qabığının bir çox xəstəlik və problemi həll etdiyini üzə çıxarıb.
Soğan qabığının tərkibində orqanizm üçün faydalı olan lif və flavonoidlər var.
Xolesterolu stabilləşdirir
Qərb alimi Viktor Gureviç siy soğan və soğan qabığı qəbul etməyin xolesterolu stabilləşdirdiyini bildirir. Məlum olub ki, təcrübədə iştirak edən və soğan qabığı qəbul edən insanlarda yüksək miqdarda yağ protein miqdarı 30% artıb.
Təzyiqi stabilləşdirir
Təcrübələrə əsasən, soğan qabığının tərkibindəki bəzi maddələr qan təzyiqini stabilləşdirir.
Xəstəliyə yoluxma riskini azaldır
Tədqiqatçı Vanesa Benitez müəyyən edib ki, xərçəng, diabet və bir sıra xəstəliklərin qarşısını almaq üçün soğan qabığı faydalıdır. Soğan qabığının tərkibindəki fenolik maddələr damar xəstəliklərinin qarşısını alır. Eyni zamanda xərçəngə qarşı qalxan rolunu oynayır.
Soğan qabığı antioksidant mənbəyidir. Orqanizmə və sinir sisteminə çox faydalıdır.
Soğan qabıqlarının tərkibində olan lif toxluq hissini aşılar. Vanesa Benitezin araşdırmalarına görə, piylənmə və diabetin də qarşısını alır.
Soğan qabığı saç köklərini gücləndirir, saçın uzanmasını sürətləndirir.
Soğan qabığını necə yeməli?
Məsələn, sous hazırlayanda üyüdülmüş soğan qabığını sousa əlavə etmək olar. Bundan başqa soğan qabıqlarını 10-15 dəqiqə qaynatmaq və soyudub içmək lazımdır.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət