Alimlər öyrəniblər ki, faydalı qidaya zərərli mühitdə üstünlük verirlər.
Araşdırma göstərdi ki, faydalı qida zərərli mühitdə daha çox arzuolunan olur. Bu nəticəyə Birləşmiş Ştatların alimləri gəliblər.
Psychological Science nəşri xəbər verir ki, eksperiment çərçivəsində tədqiqatçılar iştirakçılardan məhsulların faydalılığı və dad keyfiyyətini qiymətləndirmək, sonra isə onun ətrafındakı məhsulları dəyişdirərək onların birini seçməyi xahiş ediblər.
Faydalı, amma o qədər də dadlı olmayan bir məhsul hansısa dadlı, amma bununla belə zərərli olan məhsullar birləşdiriləndə iştirakçılar çox vaxt sağlamlığa xeyirli təsirə malik məhsulları seçirdilər.
Mağazalarda dietik qidalar çox vaxt xüsusi kateqoriyaya ayrılır, amma araşdırmalar göstərdi ki, onların yanında zərərli, amma dadlı məhsulların olması daha yaxşı olar.
Mənbə: moika78.ru
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət